Het voelt als een enorme ontdekking die ik heb gedaan: rood en nabij-infrarood licht om mijzelf dagelijks mee te beschijnen. Normaalgesproken zou ik een dergelijk onderwerp volledig uitwerken, voordat ik erover publiceer. Dergelijke processen kunnen soms wel jaren duren, als ik kijk naar sommige van de boeken die ik heb geschreven. Ditmaal doe ik het anders en neem ik je mee in zo’n proces.

Het onderwerp rood en nabij-infrarood licht heb ik redelijk vergaand uitgezocht en ik heb er uitgebreide persoonlijke ervaring mee opgedaan, maar tegelijk ben ik nog niet zo ver dat ik er een diepgaand boek over kan schrijven. Ik zou kunnen wachten tot ik genoeg te vertellen heb voor een diep en doorwrocht boek en erover interessante gesprekken kan voeren in online talkshows. Maar het onderwerp is te belangrijk om te wachten. Vandaar dit blog.

– – Dit is een klein deel van het blog. Lees het volledige blog hier via andermens.nl – –

Daan de Wit

Daan de Wit doet sinds 1995 journalistiek onderzoek dat hij publiceert in boeken, artikelen voor tijdschriften, blogs en zijn online programma’s. Daan geeft lezingen over biohacking en leefstijl en is regelmatig te gast in podcasts waar hij zijn ontdekkingen deelt en zijn visie geeft op actuele ontwikkelingen. Zijn boek Weet wat je eet – gezond eten op basis van de oudste kennis en nieuwste wetenschap is in 6e druk en bevat ruim 40 pagina’s met voetnoten. Ook zijn andere boeken zijn solide onderbouwd en worden aanbevolen door hoogleraren en andere experts. In 2021 ontdekte Daan de kracht van rood-lichttherapie. Het leidde tot een steeds uitbreidend aantal blogs, voorzien van wetenschappelijke bronnen, en de oprichting van Sunsbest, een marktleidend bedrijf in rood-lichttherapie. Parallel hieraan is Daan bezig met de ontwikkeling van een bedrijf dat het ideale huis op de markt brengt.