‘Mijn winterdip verdween als sneeuw voor de zon. Ik ben echt heel enthousiast’, zegt de podcastmaker tegen me nadat hij enkele maanden ervaring heeft opgedaan met rood-lichttherapie. Hij ontdekte het licht door ons goedbeluisterde gesprek en vindt het dagelijkse lichtbad een openbaring. ‘Als ik voor mijn full body-paneel heb gestaan, maakt het niet uit wat voor weer het is. Je hebt de hele dag het gevoel dat je in de zon hebt gestaan’. Ik herken wat hij zegt – rood-lichttherapie is een geweldige uitvinding, een besef dat groeit tijdens de donkere herfst- en wintermaanden.

Het donkere deel van het jaar levert soms winterdips op of erger, gedeprimeerde en soms zelfs depressieve gevoelens, waar veel mensen mee zitten. Juist vanwege de omvang van deze problemen is er veel onderzoek naar verricht. Een deel van de oplossing werd gevonden in rood-lichttherapie.

– – Dit is een klein stukje van het blog. Lees het hele blog via andermens.nl – –

Daan de Wit

Daan de Wit doet sinds 1995 journalistiek onderzoek dat hij publiceert in boeken, artikelen voor tijdschriften, blogs en zijn online programma’s. Daan geeft lezingen over biohacking en leefstijl en is regelmatig te gast in podcasts waar hij zijn ontdekkingen deelt en zijn visie geeft op actuele ontwikkelingen. Zijn boek Weet wat je eet – gezond eten op basis van de oudste kennis en nieuwste wetenschap is in 6e druk en bevat ruim 40 pagina’s met voetnoten. Ook zijn andere boeken zijn solide onderbouwd en worden aanbevolen door hoogleraren en andere experts. In 2021 ontdekte Daan de kracht van rood-lichttherapie. Het leidde tot een steeds uitbreidend aantal blogs, voorzien van wetenschappelijke bronnen, en de oprichting van Sunsbest, een marktleidend bedrijf in rood-lichttherapie. Parallel hieraan is Daan bezig met de ontwikkeling van een bedrijf dat het ideale huis op de markt brengt.