Rood-lichttherapie levert op twee manieren een belangrijke bijdrage aan sporters: extra energie en verbeterd spierherstel.

Als professionele, maar zeker ook als serieuze niet-professionele sporter doe je er al veel aan om je sport zo goed mogelijk te ondersteunen. Je probeert er, mogelijk met wisselend succes, een gezonde leefstijl op na te houden. Daarin gaat de een verder dan de ander, maar waarvan vaak nog te weinig gebruik wordt gemaakt is een van de meest basale energiebronnen die er zijn, namelijk licht en dan vooral rood licht.

– – Dit is maar een klein stukje van het blog. Lees het hele blog via andermens.nl – –

Daan de Wit

Daan de Wit doet sinds 1995 journalistiek onderzoek dat hij publiceert in boeken, artikelen voor tijdschriften, blogs en zijn online programma’s. Daan geeft lezingen over biohacking en leefstijl en is regelmatig te gast in podcasts waar hij zijn ontdekkingen deelt en zijn visie geeft op actuele ontwikkelingen. Zijn boek Weet wat je eet – gezond eten op basis van de oudste kennis en nieuwste wetenschap is in 6e druk en bevat ruim 40 pagina’s met voetnoten. Ook zijn andere boeken zijn solide onderbouwd en worden aanbevolen door hoogleraren en andere experts. In 2021 ontdekte Daan de kracht van rood-lichttherapie. Het leidde tot een steeds uitbreidend aantal blogs, voorzien van wetenschappelijke bronnen, en de oprichting van Sunsbest, een marktleidend bedrijf in rood-lichttherapie. Parallel hieraan is Daan bezig met de ontwikkeling van een bedrijf dat het ideale huis op de markt brengt.